Laddar Evenemang

tillbaka till alla evenemang

Utställningar på Virserums Konsthall

I skogens dunkel 3/2 – 1/12

Här bland höga mörka stammar, där grenar ger marken sitt skuggspel, finns en tillflykt. Där härskar ett dovt grönt dunkel, där älgen, vätten och lugnet trivs. Svarta fåglar har landat i det steniga landskapet, uppförstorade malar svävar i luften och figurer skymtar – allt format med handens kunskap. En träig konstutställning fylld av känslan att befinna sig i skogens dunkla rum.

Verk av Marie Eklund, Birgitta Godlund, Erik Olof Gärdegård, Inga Hjohlman, Ulf Jansson, Cecilia Levy, Ian Newbery, Carsten Nilsson, Mikael Nilsson, Anastasia Polutko, Sam Stigsson och Jögge Sundqvist. Illustrationer av Emma Jansson och lampor i glas av Anna-Linda Gabriel.

FAGERHULT 3/2 – 16/6

Bilder av Sverige

Enligt Lantmäteriet finns det 89 stycken Fagerhult i Sverige, från Skåne i söder till Västerbotten i norr. Vilka bor där? Vad pratar de om? Vad tänker de om framtiden? Vilka är de och vem vill de vara?

Fotografen Kristian Bengtsson och journalisten Johan Wirfält har i utställningen och boken speglat ett annat Sverige än det som mediabilden förmedlar – det utanför storstaden. Ett nutida tidsdokument från valåret 2018 i bild och vittnesskildringar med och om människor som lever i just ett Fagerhult.

Utställningen är producerad av Kulturhuset Stadsteatern, Stockholm.

FRIYTAN presenterar 3/2 – 23/6

Bo Lundwall

Det är med en enorm detaljrikedom som Bo Lundwall porträtterar djurens värld. Hans verk tar betraktaren in i deras naturliga miljö såväl utanför husknuten som på savannen.

Annika Mikkonen

Annika Mikkonen har med flödig akvarell fångat vinterns nakna björkstammar. Det är naturens gråa och bruna färgtoner som utforskats med lätta penseldrag.

Arrangör

Virserums Konsthall
Telefon:
0495-315 06
E-post:
info@virserumskonsthall.com
Webbplats:
http://www.virserumskonsthall.com

Plats

Virserums Konsthall
Kyrkogatan 34
Virserum, Hultsfreds kommun Sverige
Visa plats på Google Maps