Laddar Evenemang

tillbaka till alla evenemang

  • Det här evenemang har passerat.

Säsongsöppning på Virserums Konsthall

20 februari 2022 12:00 - 16:00

Ett TRÄ år som inleds med ett steg in i skogen och naturen. På konsthallen stora bottenplan har nya utställningar växt fram där vår omställning och inställning till hållbarhet står i fokus. Det blir ingen vanlig invigning, utan ett utspritt program mellan kl 12-16. Fri entré hela dagen fram till kl 17 då konsthallen stänger.

Program

Konsthallens dörrar öppnas kl 12 med tilltugg och samtal kring utställningarna inne i salarna. Därefter vid varje heltimme kl 13, 14 och 15 kommer Carolina Jonsson, konsthallschef, visa något av de verk som visas för att berätta om processen och tankarna bakom. Folkpop-duon Julia Wiel och Pierre Nilsson från Hultsfred står för musiken, med två framträdanden kl 13:30 och 14:30.

För de minsta eller kanske alla med barnasinnet kan man gå på skattjakt i utställningarna och vinna en guldpeng.

Skogstokig – en vanföreställning om skador

En nyproducerad utställning som utmynnat ur projektet Tack skogen 2.0 en fältkonstnärlig forskningsstudie kring skadat trä. MADAM snickeri & möbelrestaurering har genom att titta på de skador som inte passar in i normen skapat objekt. MADAM är ett hantverkssamarbete mellan möbelsnickaren Marie Carlsson och möbelkonservatorn Magdalena Marano. Till utställningen har konst-, design- och arkitekturgruppen MYCKET skapat en magisk värld bland skogens rötter. Gruppen består av Katarina Bonnevier, Thérèse Kristiansson och Mariana Alves Silva som kommer fortsätta att utforska skogen under TRÄ året på konsthallen

Naturen

Konsthallen har för TRÄ året åter arbetat med författaren och illustratören Emma Adbåge, för att nu visa hennes bok Naturen. Att hantera klimatförändringarna är svårt för oss att ta till oss. Att se våra handlingar och reflektera kring dem. Emma Adbåge har i sin bok Naturen ett sätt att lyfta verkligheten och våra ofta irrationella beslut till sin spets.

FRIYTAN

Två nya utställningar presenteras på konsthallen. Leif Gustavssons vars fotografier kommer förflytta oss över landskapen. Samt Lina Anemyr som med sin blyertspenna fångar sina motiv med stor detaljrikedom.

 data-srcset

Detaljer

Datum:
20 februari 2022
Tid:
12:00 - 16:00
Kategorier:
,

Arrangör

Virserums Konsthall
Telefon:
0495-315 06
E-post:
info@virserumskonsthall.com
Webbplats:
http://www.virserumskonsthall.com

Plats

Virserums Konsthall
Kyrkogatan 36
Virserum, Hultsfreds kommun Sverige
Visa plats på Google Maps