Laddar Evenemang

tillbaka till alla evenemang

  • Det här evenemang har passerat.

REKO-ring i Vimmerby – lokalproducerade livsmedel till försäljning på Vimmerby torg

Varmt välkomna till REKO-ring Vimmerby! Varannan torsdag udda veckor kan du köpa lokalt producerade livsmedel på torget i Vimmerby. Du beställer på vår Facebooksida “Reko-ring Vimmerby”i förväg. Betalar innan eller på plats.

REKO står för ”rejäl konsumtion” och är ett sätt för producent att möta konsument ansikte mot ansikte. Producenten har här en möjlighet att sälja sina produkter direkt till slutkonsument utan några mellanhänder.

Vi sätter ingen gräns i hur lite eller mycket man kan lägga ut till försäljning som producent, en korg med äpplen eller hundratals kilo kött är lika välkomna. Alla producenter som har något i matväg att sälja får vara med, med sina råvaror eller förädlade produkter.

Konsumenten har här en möjlighet att:

  1. få tag på produkter som inte kommer ut i dagligvaruhandeln då det är för liten marginal för producenten att sälja det med mellanhand.
  2. få unika produkter som har, antingen på grund av säsong, eller av produktionstekniska skäl, endast finns i liten skala och därmed inte finns i dagligvaruhandeln.
  3. få ett ansikte på person(erna) som producerar maten de ska äta och en relation med producenterna vilket kan utveckla både det gastronomiska och det sociala livet.
  4. kunna köpa riktigt färska produkter som skördats bara några timmar eller dagar innan utlämning.

REKO bygger på att vi tillsammans skapar en trevlig samvaro och marknadsplats, där allas mål är att vi tillsammans ska förbättra vår lokala mat och hjälpa våra matproducenter att växa. Därför håller vi oss ifrån att ha allt för många regler i denna grupp, sunt ”bondförnuft” råder.

Detaljer

Datum:
13 juni
Tid:
18:00 - 19:00
Kategorier:
,

Arrangör

REKO-ring Vimmerby
Telefon:
0738401631
E-post:
caroline.axelsson@mp.se
Webbplats:
https://www.facebook.com/groups/268392640458783/?epa=SEARCH_BOX

Plats

Granngården parkering
Vimmerby kommun Sverige Visa plats på Google Maps