Laddar Evenemang

tillbaka till alla evenemang

Musikcaféserien

Evenemang Navigation

I Musikcaféserien presenteras ett brett urval av artister och musiker från olika genrer på turné i Jönköpings län.

Här presenteras höstens program, samt program för våren 2021. Varmt välkommen till konserterna i Olsbergs Arena! Publikantalet kommer vara begränsat till 50 personer.

Tisdag 15/9 klockan 19:00

I full frihet – Visa, folkmusik, jazz, klassiskt, eller allt samtidigt… Ja det får lyssnaren avgöra. Det mesta finns att hitta i det musikaliska mötet mellan dessa tre musikanter när de lämnas i full frihet.

Tisdag 13/10 klockan 19:00

Tolkienensemblen – Kammarensemble på sex personer tolkar musiken från Sagan om ringen-filmatiseringarna i klassisk och irländsk folklorisk stil. Förutom vackra älvlåtar och glada hobbitsånger framför de också melankoliska ballader. OBS! Billy Boyd har fått förhinder för att medverka.

Tisdag 17/11 klockan 19:00

Chicos Fritos – Inspirerade av de sandiga vindarna i östra Andalusien spelar Chicos Fritos en bluesig öken-flamenco från förr i de gamla stilarna från Andalucía Oriental: tarantos, zambra, mariana, fandangos de Almería och tangos de Granada.

Tisdag 19/1 klockan 19:00

A night at the opera – samlar de mest populära ariorna och duetterna från en genre som mer än någon annan har kraften att släppa loss våra innersta känslor. Tillsammans med Jönköpings Sinfonietta, en sopran och en tenor återupplevs glädjen och sorgen i operornas välkända kärleksaffärer. Våra mest berömda tonsättare som Puccini, Bellini, Donizetti, Mozart och Verdi står för musiken.

Tisdag 9/3 klockan 19:00

Chipolatas – De fyra vännerna träffades när de studerade ihop och har umgåtts och spelat sen dess. Idag innehar de ledande roller i sina respektive orkestrar, GöteborgsOperan och Helsingborgs Symfoniorkester.

Tisdag 13/4 klockan 19:00

KV.Arken – Denna trio har en förkärlek för det melankoliska, det drömska, det hudnära, men räds inte heller att spela upp till dans. De gjorde stor succé vid debuten på festivalen Klezmer Queens i Göteborg och Stockholm 2017.

Tisdag 11/5 klockan 19:00

Mikael Godee & Malvakkvartetten – Improvisation är en viktig ingrediens i det musikaliska samarbetet mellan sopransaxofonisten Mikael Godée och stråkkvartetten Malvakvartetten. Malvas lyhörda samspel och Godées lyriska melodier vävs samman till en spännande musikalisk upplevelse som gör avtryck.

Detaljer

Datum:
11 maj
Tid:
19:00 - 20:30
Kategorier:

Plats

Olsberg Arena
Storegårdsgatan
Eksjö, Eksjö kommun Sverige
Visa plats på Google Maps