Laddar Evenemang

tillbaka till alla evenemang

  • Det här evenemang har passerat.

Mats Bergström, gitarr. Magnus Lindgren, saxofon, flöjt och klarinett

4 februari 2022 18:00 - 19:30

Magnus Lindgren och Mats Bergström har känt varandra länge och möttes musikaliskt först genom andra artister som t.ex. Malena Ernman och Nils Landgren. Det var bara en tidsfråga innan duo-samarbetet skulle ta form. Båda tycktes ha en önskan att förena klassisk musik med ett friare musicerande och båda är svaga för den brasilianska musiken. Detta är två musiker som inspireras och tar intryck av varandras musicerande.
Mats Bergström är född 1961 i Gävle och utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Juilliard School of Music i New York. Han debuterade 1983 i Wigmore Hall i London och är sedan dess en framgångsrik solist, ackompanjatör och ensemblemusiker.
Magnus Lindgren är född 1974 i Västerås och en berömd svensk jazzmusiker och kompositör. Sitt stora genombrott fick han med albumet ”Paradise Open” som belönades med en Grammis och en ”Gyllene Skivan”.

Musik av bl.a Astor Piazzolla, Johann Sebastian Bach, Antonio Carlos Jobim, Magnus Lindgren, Baden Powell och Rubem Leal Brito.

Konsertpris 200 kr. för alla förutom för heltidsstuderande som går in gratis. Platserna är ej numrerade. Biljetter säljes hos Vimmerby Bokhandel (0492-123 10) och vid entrén. Vaccinationsbevis och id-handling krävs.

Arrangör Sevedebygdens Musikförening i samarbete med Länsmusiken i Kalmar län.

 decoding

Detaljer

Datum:
4 februari 2022
Tid:
18:00 - 19:30
Kategorier:

Arrangör

Länsmusiken
Telefon:
070-654 00 33
E-post:
info@lansmusiken.se
Webbplats:
https://lansmusiken.se

Plats

Kulturskolans teater
Drottninggatan
Vimmerby, Vimmerby kommun Sverige
Visa plats på Google Maps