Laddar Evenemang

tillbaka till alla evenemang

  • Det här evenemang har passerat.

LÖNNEBERGRA GRAVEL

10 september 2022 09:00 - 21:00

OBS! Det här evenemanget kräver anmälan senast 2022-09-01.

EN SAGA AV GRUS SOM VÄNTAR PÅ ATT BERÄTTAS

Småland är ett landskap fullt av berättelser. När man cyklar genom de vidsträckta skogarna, förbi mängder av röda stugor och vackra sjöar, är det inte svårt att föreställa sig hur detta område inspirerade miljön i många av Astrid Lindgrens verk. Lönneberga Gravel är en hyllning till denna sagoskapande region, ett grusäventyr som vi är säkra på att Emil hade gillat.

 

Lönneberga. Mariannelund. Katthult. Bullerbyn. Alla rundorna går genom dessa fiktiva – men ändå helt verkliga – platser, sammankopplade av natursköna grusvägar. För att hålla sinne och ben fräscha under dagen kommer det att finnas kaffestopp med klassisk fika och lokala specialiteter längs med vägen.

RUNDORNA
Rundorna går på mycket vackra grusvägar, traktorvägar, en och annan stig och några kortare asfaltssnuttar att hämta andan på. Vägarna är noga utvalda för att bjuda på vackra vyer och upplevelser längs vägen, med minimal biltrafik.
Fyra distanser att välja mellan:
  • 70 km / 950 höjdmeter
  • 100 km / 1400 höjdmeter
  • 160 km / 2150 höjdmeter
  • 210 km / 2950 höjdmeter
SÅHÄR GÅR DET TILL

Lönneberga Gravel är inte på något sätt en tävling, utan handlar helt och hållet om upplevelsen och äventyret. Farten väljer ni därför själva. Det går bra att anmäla sig ensam eller som duo. Vägarna är öppna för allmänheten och alla trafikregler gäller. Fem dagar innan eventet kommer alla deltagare få GPX-filer att själva navigera efter. ABLOC som arrangerar evenemanget kommer även ha cyklande guider i två olika fartgrupper på 100 km respektive 160 km för den som hellre vill cykla i grupp och slippa navigera. Guiderna kommer att hålla en snittfart på ca 24km/h.

Turerna börjar och slutar vid Fredensborgs Herrgård som ligger en mil söder om Vimmerby i Småland där skogarna öppnar sig, en ståtlig herrgård byggd 1875. Längs vägen finns minst tre depåer beroende på rutt. Vid målet serveras varm mat och kall dryck och det finns också utmärkta möjligheter till ett uppfriskande bad och bastu vid sjön Gissen. Afterbiken avslutas med prisutdelning där alla deltagare har chans att vinna fina priser från våra partners. Under dagen finns vår servicebil standby längs banan om någon får problem med kropp eller cykel.

ANMÄLAN

Anmälan öppnar söndagen den 26/6 och priset per deltagare inklusive fikadepåer, guidning, service och afterbike med mat är 645 kr (singelanmälan)/1190 kr (duo-anmälan).

I anmälningsavgiften ingår:
  • Två rejäla fikastopp plus en vätskedepå vid Filmbyn i Mariannelund.
  • Afterbike med lokala Småländska godsaker vid Fredensborgs Herrgård med fantastisk utsikt
  • GPX-fil med rutten
  • Tillgång till servicebil om något händer dig eller cykeln
  • Möjlighet att cykla i guidad grupp på 100 km/160 km (valfritt)

Mer infowww.lonnebergagravel.com

 

 data-srcset

Detaljer

Datum:
10 september 2022
Tid:
09:00 - 21:00
Kategorier:
, ,
Webbplats:
www.lonnebergagravel.com

Arrangör

ABLOC
Telefon:
0761 82 42 47
E-post:
info@abloc.se
Webbplats:
https://www.lonnebergagravel.com/sv

Plats

Fredensborgs Herrgård
Storebro, Vimmerby kommun Sverige Visa plats på Google Maps