Laddar Evenemang

tillbaka till alla evenemang

Litterär salong i två akter

4 oktober 18:00 - 20:00

Hanna Sahlberg blev 2006 Sveriges Radios första Kina-korrespondent. Hon var 25 år och hade som mål att bli kines. Efter nära tjugo år är hon tillbaka i Sverige som Ekots Kinakommentator och driver också Kinapodden. “Den osynliga muren” är hennes första bok. Där berättar hon om den period av frihet som Kina upplevde under några år omkring 2008 och framåt, då hon kom in i den inre kretsen av kinesiska journalister och unga intellektuella, men också om den slutenhet som återvände och som gör Kina idag till ett av världens mest ofria länder. ”I Beijing har människorna blivit som syrsorna gubbarna bär i jackfickorna. Blåser det en kall vind, tystnar de. Annars kan de sjunga.”
I ett samtal med Svante Weyler berättar hon om sina erfarenheter och hur hon ser på Kina idag.
Tove Folkesson har uppmärksammats stort för sina tidigare romaner. Nya boken “Badort” har hon skrivit tillsammans med sin fru Hanna Folkesson. Där skildras två unga kvinnors möte under en brytningstid i historien. Den gamla badortskulturen för societeten i Borgholm mötte krigstidens omvälvningar och badortspalatset Restis brann ner. Tove Folkesson och Hanna Folkesson berättar i två olika tidsperioder, genom dagboksutdrag och även genom akvareller målade av Hanna Folkesson. De samtalar om boken tillsammans med Clara Gustafsson, förläggare på Norstedts.
Före salongen och som mellanakt medverkar saxofonisten Martin Nurmi.
Vimmerby bokhandel finns på plats med försäljning av böckerna. Kvällen arrangeras i samarbete med Vimmerby bibliotek.
Biljetter 150 kr. I priset ingår välkomstdrink (alkoholfri) och tilltugg. Biljetter bokas via anna.mellergard@vimmerby.se
 decoding

Detaljer

Datum:
4 oktober
Tid:
18:00 - 20:00
Kategorier:

Arrangör

Litteraturnod Vimmerby
Telefon:
0722010796
E-post:
litteratur@vimmerby.se
Webbplats:
http://www.litteraturnodvimmerby.se

Plats

Stadshotell
Vimmerby, Vimmerby kommun Sverige Visa plats på Google Maps