Laddar Evenemang

tillbaka till alla evenemang

INSTÄLLT! Lär dig laga kroppkakor, en småländsk klassiker

8 april 18:00 - 20:30

OBS! Det här evenemanget kräver anmälan senast 2020-04-01.
Detta evenemang är tyvärr inställt och vi återkommer med nya datum.
Är ni intresserade av att laga kroppkakor, ostkaka eller något helt annat framöver, så passa på att köpa ett presentkort nu. Betala 400 kr och få ett presentkort på 500 kr. Kortet gäller för alla våra aktiviteter, är giltigt i två år och erbjudandet gäller till sista april 2020. Beställ på ann@loxbolantkok.se
Boka en kroppkakekväll till dig eller en vän!
Onsdag 8 april kl 18- ca 20.30
Tillsammans tar vi oss an det gamla Låxbo-receptet, som gått i arv mellan gårdar och generationer. Varje deltagare bakar en sats kroppkakor och fyller efter eget önskemål. Traditionella med fläsk, vegetariska med svamp eller varför inte med rotsaker och örter? Du bestämmer!
Att baka kroppkakor är inte så svårt, men processen innehåller många moment och tar tid. Trevlig och avkopplande tid, när vi lagar mat tillsammans. Vi resonerar kring mat och hållbarhet, och du får många konkreta tips kring den hälsosamma och klimatsmarta maten. När den sista kroppkakan flutit upp i grytan provsmakar vi tillsammans. Resterande kroppkakor följer med sina bagare hem.
Den vita kroppkakan är en småländsk specialitet, olik den öländska. Våra kroppkakor görs traditionellt på kokt potatis och fylls traditionellt med rökt fläsk, lök och persilja. Nykokta eller stekta i smör är våra kroppkakor en riktig delikatess. Kroppkakor är dessutom ett utmärkt exempel på lokal, klimatsmart och hållbar mat för framtiden.
Lokal bestäms utifrån gruppens storlek.
Kontakta Ann för mer information och bokning: ann@loxbolantkok.se
070-396 50 30
www.loxbolantkok.se
 data-srcset

Detaljer

Datum:
8 april
Tid:
18:00 - 20:30
Kategorier:
,

Arrangör

Låxbo Lantkök Utbildning
Telefon:
070-3965030
E-post:
laxbolantkok@gmail.com

Plats

Låxbo Lantkök
Låxbo, Vimmerby kommun Sverige Visa plats på Google Maps