Laddar Evenemang

tillbaka till alla evenemang

  • Det här evenemang har passerat.

Landsbygdsupproret

9 november 2022 19:00 - 21:00

Landsbygdsupproret är en föreställning om drömmar och utopier. Om byråkrati och rationalitet. Om hopp och att våga tro på något. Och om att vi, som befolkar Sveriges landsbygder, har en avgörande roll att spela i en rörelse framåt.
Vårens första premiär är upphottad lokalpolitik paketerad som folkmusikshow. Det blir folkbildning och folkrörelse. Tillsammans med sin tremannaorkester vill musikern Samantha Ohlanders påbörja ett samtal om hur vi skapar det samhälle vi vill ha.
– Landsbygdsupproret är inte till för staden. Det här riktar sig direkt till oss i periferin. Ett slags samhälleligt tankeexperiment där landsbygden med dess berättelser, erfarenheter och kultur får stå i centrum. Genom musiken kan vi skapa samtal. Koppla ihop trådarna. Brodera ut. Väven växer. Väcker aktion. Och en vilja att ta makten över sin tillvaro, säger Samantha Ohlanders.
Samantha Ohlanders är sedan länge engagerad i landsbygdsfrågor. Hon har tidigare turnerat med Riksteatern i de hyllade föreställningarna Fäboland och Nationalparken. Hon är aktiv i föreningen Unga på landsbygden, som jobbar för att förändra synen på landet och utmana den urbana normen samt arbetar som krönikör för Hälsingetidningarna med fokus på landsbygdsfrågor.
Medverkande
Samantha Ohlanders
Övriga musiker på scen: Staffan Jonsson, Emil Skogh och Ebba Wigren
Konstnärligt team
Av, musik och på scen: Samantha Ohlanders
Dramaturg: Alexandra Loonin
Scenograf: Annika Bromberg
Kostymdesigner: Tove Berglund
Maskdesigner: Jessica Hedin
För information om biljetter och bokning, se vår hemsida www.riksteatern.se/vimmerby eller maila oss på riksteaternvimmerby@gmail.com
Biljetter säljs även i dörren i mån av plats.

Detaljer

Datum:
9 november 2022
Tid:
19:00 - 21:00
Kategorier:

Plats

Bygdegården
Idrottsvägen 6
Frödinge, Vimmerby kommun Sverige
Visa plats på Google Maps