- Det här evenemang har passerat.
Kurs i att syra och fermentera grönsaker
20 februari 18:00 - 21:00
Visa alla tillfällen för det här evenemangetEvenemang Navigation
Mjölksyrning
Vill du lära dig att mjölksyra, göra egen kimchi, ta tillvara grönsaker och göra dem hållbara för resten av året. Dina egenodlade eller närodlade grönsaker. Då ska du anmäla dig till kursen.
Fermentering av grönsaker är en gammal konserveringsmetod och är som ett hantverk. Det bygger på kunskap, övning, övning, övning och en stor portion tålamod då biologiska processer tar tid – vi visar dig hur.
Hälsovinster med att äta fermenterad mat
• Din kropp tar upp fler vitaminer och mineraler
• Du stärker ditt immunförsvar
• Du håller dig mätt längre och kan undvika att småäta
Du lär dig
• Lämpliga grönsaker för fermentering
• Biologiska processer
• Syrning
• Kryddning
• Att ha tålamod
Ta med egna rena glasburkar för konservering
Bra att veta:
Vi ser gärna att du anger din mailadress och mobilnummer för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.
Cirkelstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras.
Vi reserverar oss för att behöva ställa in cirklar med för få anmälda deltagare. Är kursen full anmäl dig gärna som reserv i fall vi får en plats ledig.
Medlemmar i LRF och SPF har 10% rabatt på deltagaravgiften. Är du berättigad till rabatt måste du ange det vid anmälningstillfället.
Pris: 650:-/3 gånger
Länk till anmälan:
https://www.sv.se/avdelningar/sv-kalmar-lan/kurser/fermentering—syra-dina-gronsaker-39500/
