Laddar Evenemang

tillbaka till alla evenemang

  • Det här evenemang har passerat.

Ett år av magiskt tänkande

21 april 2022 19:30 - 21:00

En ljus berättelse skriven i det största mörker.

En make dör, en dotter ligger sjuk. Hon är omgärdad av sjukhussängar, av slangar, läkare och mediciner. Men Joan är åskådare. Hon är mitt i det samtidigt ingenstans. Vad händer med någon som passivt tvingas se på när de man älskar går under? Vad händer dig om du utsätts för
den chock och sorg som hon hamnar i. Det är möjligt att sorg visar sig vara ett ställe ingen av oss känner till förrän vi kommer dit.

Ett år av magiskt tänkande leder dig igenom det ofattbara och det stora svarta. En ljus berättelse skriven i det största mörker. Den handlar om att plötsligt befinna sig mitt i stormens öga utan att kunna navigera, för att sedan långsamt zooma ut och försöka titta ner på vad den stormen bestod av, skriva ner den, och sedan föra vidare den sorgekunskap som uppstod till andra. Med ett solvarmt kaliforniskt vykort som fond målar hon upp sitt år av magiskt tänkande.

Birte Heribertson & Christian Berg (cello)

Manus: Joan Didion
Översättning: Eva Ström
Regissör: Henrik Grimbäck
Dramaturg: Sofia Westerlund
Maskör: Hanna Elwe
Förlag Nordiska APS

 

Om biljetter

Ordinarie: 200:- För medlemmar: 100:- (Är du inte medlem men vill bli kan du göra det via vår hemsida, innan eller på plats innan föreställningen.) Förbokning sker genom att betala till vårt swishnummer 123 031 38 41. Märk betalningen med “Ett år av magiskt tänkande”. Biljetter säljs även i dörren i mån av plats.

Detaljer

Datum:
21 april 2022
Tid:
19:30 - 21:00
Kategorier:

Plats

Kulturskolans teater
Drottninggatan
Vimmerby, Vimmerby kommun Sverige
Visa plats på Google Maps